Veel gestelde vragen
Je kunt een kijkje nemen tussen de veelgestelde vragen voor een supersnel antwoord. Natuurlijk mag je ons ook mailen of bellen voor persoonlijke service, of als je vraag er niet tussen staat.
1 Bestellen
1.1 Hoelang duurt het voordat ik mijn bestelling binnen heb?
Indien je bestelling voor 18:00 uur is geplaatst, wordt je bestelling nog dezelfde dag door ons aangeboden bij PostNL. Doorgaans zal de bestelling de volgende dag bij je worden afgeleverd. Let op: wij garanderen alleen de verzenddatum. Zoals je zult begrijpen, kan MooieSokken.com helaas geen invloed uitoefenen op de levering van PostNL.
1.2 Ik heb mijn bestelling al geplaatst, maar wil mijn bestelling toch nog wijzigen/producten toevoegen.

In dit geval adviseren wij je om z.s.m. contact op te nemen via e-mail (info@mooiesokken.com), telefoon (0548-750866) of via een ticket in je account. Indien je bestelling nog niet is verzonden, kunnen wij je bestelling nog voor je wijzigen of je vorige bestelling annuleren zodat je zelf een nieuwe bestelling kan plaatsen. Het is ook mogelijk om zelf je bestelling te annuleren. Dit kan ook in je account.

2 Administratie
2.1 Krijg ik een factuur bij mijn bestelling?
Je ontvangt zodra je bestelling geplaatst is, een factuur op het opgegeven e-mailadres. Hier staat ook de BTW op vermeld. In je bestelling zit de orderbevestiging bijgesloten, niet de factuur.
2.2 Kan ik een kopie factuur ontvangen?
Zodra je bestelling geplaatst is, ontvang je de factuur per e-mail. Heb je de e-mail niet ontvangen of per abuis verwijderd? Neem dan contact met ons op. Wij sturen je dan een kopie factuur op.
3 Retourneren
3.1 Mag ik bij jullie ruilen of retourneren?
Uiteraard mag dit. Indien je via een webshop producten koopt, valt je aankoop onder de wet “koop op afstand”. Het herroepingsrecht geldt daarbij voor jou. Bij elke Nederlandse webshop waarbij jij je aankopen doet heb jij dit recht. Dus ook bij MooieSokken.com!
3.2 Hoe annuleer ik mijn bestelling?
Je hebt het recht om jebestelling bij MooieSokken.com te annuleren zolang de bestelling nog niet door ons verzonden is. Indien jebetaling reeds ontvangen is, zullen wij deze zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 2 weken, terugstorten. Je kunt het IBAN nummer voor het storneren van het  aankoopbedrag naar ons e-mailen op info@mooiesokken.com of middels een ticket in je account. Vermeld daarbij altijd de tenaamstelling en woonplaats van de rekeninghouder. Belangrijk: stuur nooit uw pincodes aan iemand via e-mail of via de telefoon. Niemand heeft het recht om hiernaar te vragen: niet je bank en zeker geen webshops of particulieren.
3.3 Ik wil graag ruilen of retourneren. Hoe doe ik dat?

Het ruilen van artikelen is mogelijk conform onze algemene voorwaarden. Je kan een retour aanmelden via e-mail, of nog makkelijker: via je account. Ruilen of annuleren is mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. In het geval van ruilen sturen wij je de nieuwe artikelen toe na ontvangst van de oude artikelen. Voor het ruilen/retourneren van een bestelling dien je rekening te houden met de volgende voorwaarden:

1. Terugsturen kan naar onderstaand adres en dient te gebeuren in de originele verpakking of in een andere, deugdelijke verpakking.

2. In het geval van annulering betalen wij het door jou betaalde bedrag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 2 weken, aan je terug. Je kunt het IBAN nummer voor het storneren van het aankoopbedrag naar ons e-mailen op info@mooiesokken.com. Vermeld daarbij altijd de tenaamstelling en woonplaats van de rekeninghouder.

3. Het artikel moet ongebruikt (passen mag wel), onbeschadigd en met de originele aanhechting aan ons retour worden gestuurd.

4. Het adres voor retourneren is als volgt:
MooieShops.com / retourneren
Smidsweg 28
7441 EM Nijverdal

4 Voor winkeliers
4.1 Ik ben een retailer. Krijg ik korting als ik grote oplages bestel?
Het is mogelijk om als winkelier een korting te krijgen bij grote oplages. Dit is echter alleen mogelijk bij de sokken van ons agentuur Kock Sockswear. Als u ons laat weten dat u geïnteresseerd bent, laten wij een accountmanager contact met u opnemen.
4.2 Ik ben een winkelier. Ik wil graag uw merken verkopen. Hoe kan ik dit regelen?
Wij voeren in Nederland het agentuur voor Kock Sockswear. Als u geïnteresseerd bent in deze sokken, kunt u ons dat laten weten. Wij zorgen vervolgens dat een accountmanager contact met u opneemt. De overige merken die wij via onze webshop verkopen zijn niet in ons bezit, wij zijn dus een wederverkoper. Samenwerking is een belangrijke peiler. Mocht u contactgegevens zoeken van fabrikanten, kunnen wij u op weg helpen. Neem contact met ons op via het contactformulier of via info@mooiesokken.com.
Neem contact op
* Verplichte velden